Vilken Gucci väska är bästa investeringen 2023? (Svaret!)

Bästa Gucci väskan

Vilken är den bästa väskan att investera i 2023? Det kan vara svårt att veta vilken väska som är mest klassisk, tidlös och den bästa investeringen. När du väl ska köpa en lyxig väska vill du vara säker på att du får det bästa. Då en lyxig väska kostar en hel del är det bra att se på inköpet som en investering.

Gucci tillverkar väskor som är tidlösa. Då väskorna är oerhört populära får de dessutom ett högt andrahandsvärde. Vem vet – kanske kommer väskan du köper idag bli en åtråvärd samlarväska om 20 år?

KÖP GUCCI ONLINE HÄR

.

Gucci väskor

Gucci är en italiensk väsktillverkare som utstrålar kvalité och stil, men Gucci producerar mycket annat än bara väskor. Kläder, skärp, skor osv… Dock kommer dagens inlägg endast fokusera på väskor. En bra väska är som vi tidigare diskuterat en investering. Förmodligen kommer en väska från Gucci kunna överleva dig om den sköts om på rätt sätt.

Gucci är ett märke som inte går att undgå. Influencers, kändisar och vi vanliga dödliga klär älskar deras varor, och nästan alla som inte gör det – vill ha dem. Gucci är välkänt inom modevärlden och priset reflekterar dess status.

Innan man köper en lyxigare väska är det dock naturligt att ha frågor. Jag hoppas att jag kan komma med några svar!

Vad kostar en Gucci väska?

Vad en väska från Gucci kostar beror såklart på flera olika saker. Storlek och modell är de mest avgörande faktorerna. Väljer du att köpa en vintage-väska kan du betala mindre, men med osäkerheten att du kanske får en märkeskopia. Limited edtions får du vara beredd att ge mer för.

Vill du köpa en ny väska får du vara beredd att ge någon stans mellan 3000-30.000 kr. Det kan verka som ett stort spann, men Gucci har faktiskt väskor i alla prisklasser där emellan.

Att köpa en Gucci väska är en investering som kommer kunna tjäna dig både praktiskt och estetiskt under en lång tid framöver. Dessutom tappar inte dessa väskor i värde så som billigare väskor gör. Ofta kan du sälja din väska när du tröttnat på den och få en stor del av beloppet tillbaka.

Var är Gucci billigast?

Att investera i designväskor kan vara mycket dyrt, med just hur dyrt beror på var du letar. Man skulle kunna tro att priset för Gucci är detsamma världen över, men på grund av olika valutakurser kan priset variera.

Om du skulle vilja betala betydligt mer pengar för dina väskor är U.S.A stället för dig, men vem skulle vilja det? Om du, å andra sidan, är på jakt efter ett lägre pris är det Europa, specifikt Storbritannien, som gäller.

Många designföretag försöker jämna ut priserna och göra dem likvärdiga världen över, men i nuläget är det betydligt billigare i Europa.

Hur ser man att en Gucci väska är äkta?

Investerar man i en dyr väska vill man vara säker på att den är äkta. Det finns några olika sätt att kontrollera detta.

Det bästa du kan göra är att köpa väskan från en säker butik. Du kan alltid köpa väskan direkt från Gucci eller någon av deras andra återförsäljare. Köper du väskan begagnad måste du vara noga med att få med kvitto och all dokumentation som kom med väskan. Inklusive dust-bags och övriga förpackningar.

Du kan också försöka utvärdera väskans generella kvalité och utseende. En äkta Gucciväska är gjord av högkvalitativa material så som bästa läder, fint vävt tyg och bra material. Alla hårda delar på väskan (kedjor, dragkedjor osv…) är gjorda av metall som ej färgar av sig eller tappar färg. Alla hårda detaljer är dessutom tunga och robusta.

Alla Gucciväskor har ett serienummer instansat på en läderbit i väskan. Detta nummer och alla loggors utseende är viktigt för väskans äkthet. Känner du dig ändå osäker kan du alltid kontakta Gucci eller någon annan som är expert på att skilja äkta väskor från kopior innan du köper väskan.

Köpa Gucciväska online

Att köpa en Gucciväska är smidigt att göra online via Guccis hemsida. Om du handlar någon annanstans är det viktigt att du handlar från en välkänd och auktoriserad återförsäljare för att försäkra dig om bästa möjliga upplevelse. Bästa stället att köpa vintage Gucci väskor online är Luxclusif.

Så, för att hjälpa dig välja vilken väska du ska investera i 2023 har jag här samlat de väskor jag tycker är klassiska, stilrena och bra val. Här kommer en lista på snygga Gucci-väskor att investera i inför och under 2023!

1. Gucci väska Dionysus

Denna modell må vara väldigt nutida, men faktum är att den redan har toppat försäljningslistorna. Inspirerad av myten om Dionysus, Zeus son, som blev buren av en tiger över en flod. För att representera denna myt är denna väska prydd med bin och blommor.

Gucci Dionysus väska online
Beige Dionysus väska HÄR / Svart Gucci Dionysus HÄR / Gucci Monogram Dionysus HÄR

Väskan Dionysus började tillverkas år 2015. Den togs fram för att vara den perfekta kombinationen mellan det gamla Gucci och det nya Gucci. Med inspiration från förr och nytänkande idéer blir denna väska en ny klassiker. Den kommer vara trendig i många år och är verkligen en bra investering.

Gucci väska Dionysus pris svart logo
Mini Dionysus monogram HÄR / Randig Dionysus HÄR / Svart Gucci Dionysus väska HÄR

Dionysus finns i flera olika storlekar, i olika material och prisklasser. Den billigaste, minsta varianten kostar 350 Euro, medan den största och dyraste (ej på bild) kostar 2490 Euro.

Gucci Dionysus väska Meghan Markle, Margot Robbie, Beyonce
Meghan Markle (bildkälla) / Margot Robbie (bildkälla) / Beyonce (bildkälla)

Även kändisarna gillar denna väska. Meghan Markle, Margot Robbie och Beyoncé är bara några av de kändisar som verkat blivit kära i Guccis Dionysus! Här får vi även gott om outfitinspiration till hur man på bästa sätt stylar en väska som denna. Gemensamt för alla outfits är att man låter väskan ta plats – hur snyggt!?

2. Gucci GG Marmont

Gucci GG Marmont svart, beige, rosa
Beige Gucci GG Marmont HÄR / Rosa Gucci Marmont HÄR / Svart Gucci Marmont GG väska HÄR

GG Marmont har på kort tid blivit en riktigt älskad väska. Den designades 2016 och har sedan dess kommit i fler varianter och modeller. Det som kännetecknar denna skönhet är vackert quiltat läder, Guccis ikoniska dubbel-G logga med rötter i 60-talet och detaljen i form av ett hjärta på baksidan.

Väskan finns i flera färger och modeller, dels modellen på bilden men även som “camera bag”.

Gucci GG Marmont väska kändisar Kendall Jenner
Hailey Baldwin (bildkälla) / Kendall Jenner (bildkälla) / Salma Hayek (bildkälla)

Även denna väska är populär bland kändisarna. Namn som Kendall Jenner och Hailey Baldwin är bara några av de som valt att bära Guccis snygga GG-märke. Denna väska passar bra även till vardags, vilket vi ser här där den stylas med bla. jeans och jeansshorts.

3. Gucci 1955 Horsebit

Gucci var i börjarn ett företag som sålde läder och bagagemärke och majoriteten av kunderna var vita aristokrater. Faktum är att deras behov av ridutrustning banade väg för märkets Horsebit ikon samt många andra häst-inspirerade symboler som Gucci är kända för än idag.

Gucci 1955 Horsebit väska pris online
Stor Gucci Horsebit väska HÄR / Liten Gucci monogram Horsebit väska HÄR / Svart Horsebit Gucci läderväska HÄR

Gucci var en smart man. Han såg hur kunderna brann för ridningen och skräddarsydde därför märket efter deras behov.

1955 Horsebit har – som namnet antyder – rötter i 50-talet. Emblemet som syns på dessa moderna väskor användes först på skor, men vid 1955 skapade Gucci även väskor med det ryttarinspirerade beslaget.

Beslaget i form av ett guldfärgat bett ger oss snabbt associationer till hästvärlden, något som är lyxigt, tidlöst och elegant.

gucci horsebit
Monogram Gucci Horsebit väska HÄR / Gucci vit väska Horsebit HÄR / Gucci bucket Horsebit handväska HÄR

Denna design finns i otroligt många varianter. Från plånböcker till stora tote-bags, alla utsmyckade med det lilla guldbettet. Väskan finns främst i lugna och naturnära färger, något som gör den extra lyxig. Det betyder dock inte att du måste ta det lungt med outfiten du bär till – väskan passar det mesta!

Gucci 1955 Horsebit väska pris online
Bildkälla / Bildkälla / Bildkälla

Det är inte bara till ridkläder som 1955 Horsebit passar. Den tygbeglädda Gucci monogram versionen är allra vanligast, och jag kan förstå varför. Den är stilren och klassisk. Känner du för att ta ut svängarna lite kan du kanske istället satsa på en cool bucket-bag.

Vilken Gucciväska väljer du att investera i?

Det var mina topp 3 väskor, kolla gärna in denna video för en bra genomgång av de olika modellerna av Gucci väskor:

Förhoppningsvis känns nu valet av väska att investera i lite lättare. Självklart har Gucci även många andra modeller att välja mellan, men dessa är några av de populäraste och mest klassiska varianter som finns på marknaden just nu. En väska av denna kaliber är en rejäl investering för den som vill ha lite lyx i vardagen – så se till att välja noga. Gucci är en bra investering, och ett märke som kommer gå till historien för sin klassiska design, och dess aura av “Dolce Vita”.

Gucci – 100 år av lyx

Vad är det som gör Gucci så exklusivt? Om du planerar att investera i märket, vad behöver du veta? Se detta som din guide.

Först lite om historien bakom det kända, lyxiga märket.

Guccio Gucci grundare

Under 1920 talet startade en man vid namn Guccio Gucci ett modehus med samma namn som han själv. Modehuset startade i Florence, Italien, men blev snabbt världskänt. Det som Gucci gjorde bättre än många andra var hans läderprodukter, och hans design älskades av många.

Gucci blev en symbol för “Dolce Vita” – det goda livet. Under resten av 1900-talet fortsatte Gucci utvecklas i nya riktningar med nya teman och ny design. Under hela tiden var Gucci känt för lyx och kvalité.

Även nu under 2000 talet, 100 år senare, är Gucci ett eftertraktat märke. Genom popkultur har märket fått sig ett uppsving, och idag når märket fler målgrupper än bara lyxintresserade Européer.

Samtidigt fortsätter Gucci att tillverka sina högt eftertraktade läderprodukter och väskor, som kanske nu är ännu hetare än någonsin tidigare.

Ikoniska Gucci – tyg och design

Vad gör Gucci så lätt att känna igen? Guccis material och design är i sig väldigt typiska, samtidigt är det deras accenter och användningen av metall som gör att de sticker ut på marknaden. Exempelvis deras G-lås eller ”Horsebit”. Nedan är några av Guccis mest kända drag:

  1. Canvas. Mest populärt av alla guccis material är canvas. Denna canvas är typisk för dess klassiska GG symboler i diamant-mönster i beige-bruna nyanser. Detta tyg och dess design etablerades på 1960-talet och har kvarstått som en lyx och status symbol ända sen dess. Väskorna är vävda i stryktåligt duk med läderkanter.  
  2. Gucci Vintage Web. Om ser en Gucci väska med dess kända röda och gröna ränder, vet du nu att det är deras ”Vintage Web” design. Designen skapades på 1950-talet med inspiration från en sadelgjord. Sadelgjord är den delen på sadeln som hjälper den hållas på plats, ett annat ord för detta är, på engelska, ”web” vilket födde fram namnet ”Vintage Web” . Idag har denna design genomsyrat många andra produkter från Gucci, så som skor, väskor och mycket mer.

När de klassiska väskorna började produceras var viktiga material en bristvara. Därför fick Gucci tänka kreativt, han vände sig till andra material så som hampa, canvas och jute då han tillverkade sina väskor. Än idag är dessa material använda för att skapa de ikoniska väskorna

Se priser och modeller hos Gucci online, eller besök Åhlens avdelning med Gucci second hand Luxclusif

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *