Louis vuitton reparation: Allt du behöver veta om LV reparationsservice

Reparera Louis vuitton väska reparation

Louis Vuitton-väskor och accessoarer är generellt av fantastisk kvalitet. Den höga kvaliteten gör att väskorna håller länge, men som med allt som används så blir vissa delar mer slitna än andra. Dessutom ökar intresset för LV vintage väskor. I det här inlägget går jag igenom hur det funkar att reparera en Louis Vuitton väska genom LV repair services.

Louis vuitton kvalitet

Louis Vuitton-väskor är gjorda av de bästa materialen, noggrant utvalda för en kombination av design och användarbarhet. Det är inte konstigt att någon som äger en Louis Vuitton väska vill bära den ofta. Så när väskan blir sliten eller får ett problem, är det ofta självklart att låta den repareras av de bästa hantverkarna.

Louis Vuitton har därför en exklusiv reparationsservice, Louis Vuitton repair, där de reparerar alla möjliga produkter.

Vad kostar reparation hos Louis Vuitton?

En del av reparationerna, de som beror på brister i produktionen eller kvaliteten, är gratis. Det kan vara sömmar, metalldelar, sprickor och andra tillverkningsdefekter som inte upptäckts i produktionen eller som uppstått efter.

Det är viktigt att notera att inte alla skador på produkterna täcks av garantin. Om din Louis Vuitton väska, eller annan produkt, behöver repareras på grund av slitage, eller att den är väl använd, är det inte gratis.

Vad kostar det att reparera Louis Vuitton väska?

Vad det kostar att reparera din Louis Vuitton väska beror på vad det är som ska åtgärdas. Priset för att reparera en Louis Vuitton-väska bestäms utifrån en färdig prislista i butiken. Att byta en dragkedja kostar från 1000 kr, att byta ut läderdelar kan kosta flera tusen kronor. Mindre reparationer kan gå på 500 kr.

Louis Vuitton erbjuder en garanti för alla sina produkter. Genom den repareras vissa skador orsakade av tillverkningsfel gratis. Sådana inkluderar sömmar och trasiga metalldelar.

Kan det vara gratis att reparera Louis Vuitton väska?

Ja, men endast produktionsfel som sömmar, trasiga metalldelar och annat som kan hänföras till brister i tillverkningen. Även om LV-väskor är av högsta kvalitet uppstår det ibland problem vid tillverkningen. Att LV därför gratis åtgärdar vissa problem kan ses som en kvalitetssäkring från Louis Vuitton.

Om väskan har viss ålder och normal slitage kommer inte Louis Vuitton att erbjuda gratis reparationsservice. Istället får du betala en slant för få väskan reparerad. Priset för detta beror vanligtvis på skadans omfattning, affärens plats och vilken typ av väska som behöver reparation.

Var utförs Louis Vuitton reparationer?

De allra flesta reparationer utförs i Frankrike närmare bestämt på i fabriken eller ateljen i Asnières-sur-Seine strax utanför Paris. Om du har ett omfattande fel som ska åtgärdas kan du med största sannolikhet räkna med att väskan skickas dit. Mycket små reparationer kan ibland lösas i butik, men min erfarenhet säger att det beror på vem som jobbar. Alla kan nämligen inte göra reparationer.

Dessa mindre reparationer kan vara att byta ut springaren på en dragkedja, eller att sätta fast en nit som lossnat. Mer än så kan inte göras i butiken. Gör din research och stå på dig om personalen säger att de inte kan göra dessa väldigt enkla reparationer.

Hur lång tid tar det att reparera hos Louis Vuitton?

Just nu tar det mellan 12-14 veckor att få något reparerat hos Louis Vuitton Service. En anställd på Louis Vuitton kommer att ta din väska och analysera den innan den skickas för reparation. Mestadels görs reparationen i Frankrike strax utanför Paris. Detta innebär också att reparationen kan ta veckor eller till och med månader.

Hur lång tid det tar att reparera din Louis Vuitton väska beror på flera olika aspekter, exempelvis:

  1. Hur stor kö de har på reparationer. Allt fler ser fördelarna med att reparera sin väska för att förlänga livslängden. Det påverkar därför reparationstiden hos Louis Vuitton repairs.
  2. Hur komplicerad lagning du behöver göra. Ofta tar mindre reparationer lika lång tid som större reparationer, eftersom de går efter kötid, men det finns undantag. Behöver du en väldigt omfattande reparation kan det ta lite längre tid.
  3. Om de kan laga i butiken eller om de måste skicka till sin repair shop i Frankrike. Små saker som en trasig metallspringare på dragkedjor eller en nit som lossnat kan repareras i butik, om rätt personal finns på plats.

Kommer Louis Vuitton att reparera min väska?

Ja, Louis Vuitton kan reparera din väska i viss mån. För att överdriva kan du inte ta en totalförstörd väska till Louis Vuitton-butiken för att få den reparerad. Då kommer du självklart att behöva köpa en ny.

Förståeligt nog kommer din väska att utsättas för slitage från dagliga användning. Om du fått problem med saker som dragkedja som lossnat/gått isär, sömmar som gått upp, metalldelar som fallit av eller lossnat och vissa lagningsbara sprickor kan dessa repareras mot en symbolisk avgift. Förutsättningen för att få din väska reparerad är självklart att det måste vara en äkta Louis Vuitton-väska.

Jag tar personligen hand om min väska med största omsorg. När jag är ute kommer min väska sällan i kontakt med något annat förutom mina händer och min kropp. Om du är som mig, då vet du att sådan omvårdnad ändå inte gör väskan immun mot repor och skador.

Att skydda din väska från slitage från dagliga aktiviteter är ett full time job, jag skojar inte.

Omfattande skador är sällan värt eller går inte att laga hos Louis Vuitton reparation. Det är inte konstigt att Louis Vuitton inte kan laga allt, då skulle de inte göra några affärer utan bara reparera väskor.

Kan alla Louis Vuitton-väskor repareras?

Ja, alla typer av LV-väskor kan repareras. Om väskan kan lagas beror inte på vilken modell eller design det är, det beror på skadans omfattning. Om en LV-väska kan lagas beror också på materialet som väskan är tillverkad av.

Det finns olika typer av läder som används för att göra Louis Vuitton-väskor. Till exempel finns det naturligt vachettaläder. Detta är den mest känsliga typen av läder och bör skyddas ordentligt. Denna typ av läder bör inte komma i kontakt med några kemikalier, för då kommer skadan troligtvis att bli permanent och en reparation bli omöjlig.

Utöver det kan också ovarsamt användande av väskan göra reparationen svår. Till exempel, om din väska råkar fastna i bandet på säkerhetskontrollen och gå i bitar, finns det troligtvis inget annat att göra än att köpa en ny.

Så ja, alla Louis Vuitton-väskor kan repareras, men inte alla skador.

Går det att reparera Louis Vuitton vintage-väskor?

Ja, vintage-väskor eller och annan second hand från Louis Vuitton kan repareras. Ta bara väskan till affären och få den kontrollerad. Du behöver inte själv ha köpt väskan eller ens ha kvitto, så länge det är en äkta Louis Vuitton-väska så har du möjlighet att reparera den.

Att en vintage-väska ser använd ut är en del av det som gör den unikt autentisk. De spår och märken, exempelvis vattenfläckar, som syns på lädret är inget att oroa sig över. Det visar på äkthet och att du haft din älskade Louis Vuitton-väska länge (även om inte just du haft den i din ägo hela tiden). Kom ihåg att Louis Vuitton fejk inte har spår av tiden och att de på så sätt är lätta att identifiera.

Louis Vuitton Repair Service kan oftast inte få din väska att se ny ut, det är ju trots allt vintage, så du får äga och vara stolt över den som den är.

Går det att reparera vachettan på en LV-väska?

Nej, Louis Vuitton reparerar inte själva vachettalädret. Dessa läderdelar kan endast ersättas och inte repareras. För reparationer på lädret rekommenderar jag att gå till en duktig skomakare. Detta är billigare och du slipper byta ut allt läder, som är ganska dyrt.

Det är ofta handtagen, pippingen och läderdetaljer på väskan som drabbas av slitage och fläckar. Lädret som används på dessa delar kallas Vachetta.

Om skadan på vachetta-lädret orsakas av ett tillverkningsfel kan du vara berättigad till en reparation, så länge det är inom ramen för garantin för väskan. I så fall behöver du ditt kvitto (finns även i systemet) när du tar tillbaka den för ersättning. I sådant fall erbjuder Louis Vuitton en ny väska eller krediterar dig med en likvärdig summa för att köpa en ny väska.

Kan sprucken canvas repareras?

Nej tyvärr, Louis Vuitton erbjuder ingen reparationsservice för sprucken canvas. LV-väskor har 2-års garanti och om sprucken canvas uppstår under den tiden kan du vara berättigad till ersättning. En anställd på Louis Vuitton måste undersöka för att försäkra sig om att den spruckna canvasen är ett tillverkningsfel och att det inte beror på användning.

Om canvasen skadades på grund av oaktsamhet eller väldigt flitigt användande, är du dock inte berättigad till Louis Vuitton Repair Service. Vissa typer av väskor är extra känsliga för canvasens sprickor. Oavsett hur väl du tar hand om dem kommer sprickorna fortfarande att dyka upp.

Trots det kommer inte Louis Vuitton att erbjuda gratis reparationer eftersom de anser att det är normal slitage på väskan. Att använda en extern reparationsservice är din bästa chans eftersom de eventuellt kan göra reparationer av sprucken canvas.

Min erfarenhet är att ju äldre canvas, desto bättre kvalitet. Så det kan vara värt att kika lite extra på LouiS Vuitton vintageväskor.

Undrar du något som jag inte täckt i inlägget? Ställ gärna frågor nedan så svarar jag så gott jag kan!

Recommended Articles

1 Comment

  1. Thank you for your information about repairing LV bags. I will now take my LV collection to the closest LV shop for a “checkup” ie possibly repair. Cheers Maria🤗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *