Magväska crossbody: så anammar du trenden

magväska crossbody

Att bära magväska crossbody är en trend som kommit med raketfart under den senaste tiden! Tidigare har den setts som något våra äldre släktingar bär på utlandsresan på grund utav en skräck för ficktjuvar, men nu ser vi den till och med på de största modevisningarna. Magväskan är inte längre något fult och pinsamt, nu är den en del av populär-modet och den uppskattas av många. Här kommer en guide om hur du bäst bär magväska crossbody:

Magväskan i kändisvärlden

Kändisar magväska
Kändisar med magväskor. Foto: Splash News / Foto: Splash News / Foto: Gotham 

Allt eftersom som denna trend har blivit större och större så har även kändisarna tagit efter trenden, och vilka skulle följa denna trend om inte Kardashian-systrarna. Kim och Kendall har båda setts bära en magväska under sina vardagar i Kalifornien. Modellerna Bella Hadid och Kaia Gerber har också setts med den trendiga väskan. Att gissa av alla dessa personers höga inkomst är att deras väskor är från de största modehusen så som Chanel och Gucci.

Styla magväskan

Som du sett på bilderna i detta inlägg så är det hetaste just nu att bära magväskan som en crossbody. Alltså att man hänger den över axeln och ner över kroppen istället för att knäppa den kring midjan.

Att bära magväskan på detta sätt kommer i början från street-stilen där stora oversized kläder ofta paras ihop med en sportigare magväska. Allt eftersom så har detta spridit sig till andra stilar också – och nu syns den i princip överallt.

Kardashian-systrarnas stil som är något svår att sätta ett namn på. Kanske kan vi kalla det pop-stilen då det är just den typen av outfits som vi ser mycket av i sociala medier just nu. Just denna stil har varit snabb att ta efter, och i och med det så har också de snygga magväskorna landat hos klädkedjorna.

Nedan följer ett collage med några riktigt snygga sätt att styla magväskan på! Några som är mer street och några som är mer i “pop-stilen”.

styla magväska outfit
Källa / Källa / Källa / Källa

Fördelar med magväska

Magväskan är inte bara snygg, den är ju faktiskt också väldigt praktisk! Det är så underbart att kunna ha händerna fria utan att släpa omkring på en stor väska. Om du har en klänning på dig eller en outfit med kjol så är magväskan också helt perfekt. Detta eftersom dessa plagg ofta saknar fickor. I magväskan får du plats med allt det du kan tänkas behöva under dagen – mobiltelefon, nycklar, plånbok och kanske ett läppstift eller två.

Sen har också de äldre en poäng med varför de väljer att bära magväskan där det rör sig mycket folk. Risken för att du drabbas av ficktjuvar minskar när du hela tiden har uppsikt över ingångarna i din väska. En vanlig handväska som hänger på sidan av dig eller bakom dig med ett stort fack är ett öppet mål för ficktjuvar. Magväskan blir därför mer inbrottssäker.

Så, våga bär magväskan! Förutom att den är extremt praktisk så är den också extremt snygg om den är av rätt modell och om den stylas rätt. Är det någon ny väska du ska satsa på till denna sommar så hävdar jag ganska bestämt att det är en magväska – det är fantastiskt kul att kunna prova något nytt!

Snygga magväskor att köpa

Att köpa en magväska för flera tusen kronor kanske inte är vad du vill göra för att hänga med på denna trend, men som tur är så finns det billigare alternativ som ser minst lika bra ut. De stora klädkedjorna har magväskor i sitt sortiment nu som ser väldigt mycket bättre ut än den klassiska-tyg-och-mesh väskan som din äldre släkting envisas om att ta med på varje resa till ett ställe med mycket folk.

För att underlätta för dig att hitta en snygg magväska tänkte jag dela med mig av några riktigt snygga varianter. Alla dessa går att köpa i Sverige till humana priser.

snygga magväskor
Magväskor i olika varianter

Quiltad magväska skinnimitation

Den första magväskan kommer från Nelly och är riktigt fin! Den är gjord i läderimitation och själva väskan är nästan formad som en oval. Detta tillsammans med de riktigt snygga metallspännena gör att magväskan ser stilren ut. Den stängs med en dragkedja och kan både bäras över axeln och kring midjan. Snyggt ovanpå en snygg sommarklänning.

Svart magväska med två fack

Om du vill ha mer plats och mer ordning i din magväska så är denna perfekt för dig. Även den här magväskan är gjord i läderimitation. Denna är något mer street-inspirerad än den förra – riktigt coolt! Denna stylad tillsammans med en stor over sized tröja eller hoodie och ett par smala byxor skulle se väldigt stilsäkert ut.

Vit magväska med kedjor

Denna magväska kan vara både street-inspirerad och mer preppy beroende på hur man stylar den. Även denna har två fack – dock lite mindre – vilket kan vara smidigt för att hålla ordning på sina saker. Längs bandet sitter det också en silverfärgad kedja som gör att det går utmärkt att styla denna magväska med andra silverfärgade smycken!

Leopardmönstrad magväska

Är du en sån person som gillar djurmönster så är denna magväska perfekt för dig! Den har ett stort fack med ett mindre innerfack och rymmer ganska mycket. Något som är extra bra med denna är just leopardmönstret då det ger en extra touch till din outfit som du inte får av en vanlig enfärgad magväska. Denna kan med fördel stylas tillsammans med en helsvart outfit, då kommer leopardmönstret verkligen stå ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *