Prada väska: mina favoriter och köptips 2023

Köpa Prada väska Sverige

Prada-väskor är kända för sina lyxiga och stilrena design i kombination med fantastisk hantverkskvalitet. Prada handväskor är tillverkade för att hålla länge och betraktas som en lönsam investering av många, inklusive mig. I det här inlägget berättar jag om mina favoriter och mina bästa Prada köp.

Om Prada

Prada är ett lyxigt mode varumärke som grundades 1913 av Mario Prada i Milano, Italien. Företaget började som en lädervaruaffär och utökade sedan sin verksamhet till andra områden inom lyxmode, inklusive kläder, skor och accessoarer. Idag är Prada känt över hela världen för sina högkvalitativa och trendmedvetna produkter och betraktas som ett symbol för status och sofistikation.

Vad gör Prada väskor så eftertraktade?

Prada handväskor står för den största delen av företagets lönsamhet och det är lätt att förstå varför. Väskorna är tillverkade av de allra finaste materialen, framförallt läder av bästa kvalitet.

Förutom sin kvalitet och hållbarhet är Prada handväskor också förknippade med prestige och lyx. Varumärket har en lång historia av att samarbeta med toppmodedesigners och väskorna är populära på röda mattan under viktiga evenemang.

Att äga en Prada handväska är ett tecken på framgång och god smak, vilket gör dem till ett måste för många modemedvetna individer.

Prada bland kändisar

Prada handväskor har länge varit en favorit hos kändisar och har ofta setts på armarna hos berömda skådespelare, musiker och andra offentliga personer. Några kända personer som har setts med Prada handväskor inkluderar Kim Kardashian, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston och Victoria Beckham. Dessa viktiga profiler har bidragit till att ytterligare förstärka den prestige och lyx som förknippas med varumärket.

Förutom att bäras av kändisar har Prada handväskor också gjort sig synliga i olika filmer och TV-program. Till exempel var den ikoniska Prada Galleria-väskan framträdande i den populära HBO-serien “Sex and the City”, vilket ytterligare ökade dess popularitet och förknippning med lyxmode.

Prada handväskor har också visats i andra filmer och TV-program, såsom “The Devil Wears Prada” och “Gossip Girl”. Dessa serier har bidragit till att öka varumärkets synlighet och popularitet hos en bredare (yngre) publik.

Min första Prada handväska

Prada handväskor förknippas ofta med framgång och status för kvinnor. För mig var mitt första köp hos Prada en viktig symbol för att jag lyckats i mitt företag. Jag hade satt upp ett tydligt mål på var jag ville att företaget skulle vara i årets slut och när jag nådde den målstolpen skulle jag få köpa mig min drömväska från Prada.

Självklart nådde jag målet, med råge, så i januari när bokslutet var klart begav jag mig till Pradabutiken i Stockholm för att köpa min första Prada väska: en stor Prada Galleria handväska.

Varför jag valde Prada Galleria är för att jag tycker att väskan är tidlös. Jag gillar även att du kan bära väskan i handen eller i axelremmen. Det som även var viktigt för mig var att min dator skulle få plats i väskan och det gör den. Jag skaffade ju trots allt väskan som ett bevis på att jag är en riktig girl boss och då måste den ju ha plats för datorn!

Därefter har jag köpt några Prada väskor vintage, alltid med fokus på väskor som är klassiska och stilrena så att jag kan sälja dem om jag vill.

Vilken Prada väska är bäst 2023?

Låt oss gå igenom de ikoniska och eftertraktade väskorna från Prada 2023.

Prada Galleria Large

Designen av Prada Galleria är stilren och elegant, med ett estetiskt språk som förenar form och funktion med historia och modernitet. Denna Prada väska är inte bara snygg, den är oerhört praktisk.

För även om jag gillar fina handväskor så måste de också vara praktiska, annars används de ju inte och bara samlar damm i garderoben. Om du vill du ha ett väskmuseeum hemma är upp till dig, men jag funkar inte så!

Genom sin klassiska design har Galleria Prada väskan blivit en ikon och ett kännetecken för Pradas identitet under 2000-talet.

Väskan är tillverkad av det fantastiska Saffinolädret, ett kalvläder som patenterats av Mario Prada och som både är resistent mot repor och vatten. Saffinolädret har en rutig textur.

Visste du att produktionen av Prada Galleria handväska består av 83 delar som sätts i hop med ett noggrant hantverk som inte skulle kunna ersättas av en maskin.

Prada Galleria finns i tre storlekar och anledningen till att jag rekommenderar storlek Large är för att jag använder väskan som vardagsväska och vill kunna få plats med dator och andra viktiga saker.

Nytt för säsongen är att väskan även finns med utsida i päls. Även om detta ger härlig nostalgi från 00-talet är det en för tydlig trendgrej för mig. Jag investerar bara i klassiska Prada väskor.

Tillgängliga färger: Basfärger svart, beige, grått men även utifrån säsong.

Stilar: Classic, crystal, fur mm

Storlekar: Small, medium & large

Pris ca: 39 600 kr

HANDLA HÄR

Prada Double bag

Jag valde faktiskt mellan Prada Double bag och Prada Galleria. Anledningen att valet föll på Galleria var att jag föredrar att stänga väskan med dragkedja än med knappar. Det känns bara lite säkrare så. Med det sagt är Double bag från Prada även den ett väldigt bra köp.

Denna ikoniska väska har två fack som kan öppnas och bäras i öppen modell eller stängas för en annan look och mer kontroll. Prada Double är även den tillverkad av högkvalitativt Saffinoläder och har en stilren, modern design.

Väskan har dubbla handtag, avtagbar axelrem och foder av nappa-läder. Detaljerna är vackra med guldfärgat hardware och den stilfulla Prada-logotypen.

Prada Double bag finns i tre olika storlekar: mini och medium. Medium är väskan du tar med dig till kontoret medan mini är den lilla väskan du har när du går ut på stan eller på ett event.

Absolut finast, enligt min mening, är Prada Double bag i läppstiftsrött!

Storlekar: Mini, small & medium

Färger: klassiska färger (min favorit: rött), säsongens färger

Pris ca: 39 600 kr

HANDLA HÄR

Prada Re-nylon backpack

Denna ikoniska Prada ryggsäck kombinerar hållbart nylontyg med detaljer i Saffinoläder. Detta är en klassisk ryggsäck som funnits i årtionden.

Kritikern kan kanske undra varför man ska lägga mellan 15-17 000 kr på en ryggsäck som inte ens är av läder. Självklart beror detta på märkets popularitet och design. Andrahandsvärdet på en Prada väska går inte att jämföra med en billigare variant. Så frågan om väskan är värd det eller inte, beror helt enkelt på om du gillar väskan eller inte.

Jag har en svart Prada backpack som köpt second hand.

Storlekar: Mini & small

Färger: svart, grå, ljusblå

Pris ca: 15-17000 kr

HANDLA HÄR

Prada mini bag

Prada mini bag liten Prada väska
Prada mini bag i guld, så snygg för en utekväll!

Trots sin lilla storlek gör Prada mini-väskor ett stort intryck. Och nu är dessa små väskor lika trendiga som när Sex and the city gick på TV och vi började äta tacos i Sverige. Ja, ni fattar.

En mini-väska är inte en vardagsväska om du som jag jobbar och behöver plats för laptop mm. Men denna typ av väska är perfekt när du ska träffa vännerna på stan för en brunch i äkta SATC-anda, eller när du ska gå ut med vännerna och dansa hela natten lång.

Storlekar: Mini (som namnet)

Färger: svart, guld, vit, blå, rosa och säsongens färger

Utförande: nylon, läder, studded, crystals mm

Pris ca: 11-30000 kr

HANDLA HÄR

Prada vintage väska

Prata vintage väska

Allt som trendar är faktiskt inte nytillverkat. Jag älskar att köpa Prada vintage eftersom priset är bättre och du kan få tag på väskor som är slutsålda.

Prada har producerat lyxmode och väskor sedan 1913. Prada vintage-väskor är en vittnesbörd om märkets långa historia och ryktet om sig att vara bland modevärldens mest högkvalitativa produkter.

Vintage Prada-väskor eftertraktas högt i modevärlden, så priserna är ofta ganska höga även för second hand. Prada väskor är inte bara ett statement, de är också en klassisk väskor som andas stil och elegans.

Vintage Prada-väskor kan variera i stil och design, från klassiska och tidlösa läderväskor till trendigare och limited editions. De allra flesta av Prada vintage väskor är gjorda av högkvalitativa material som läder och nylon, vilket garanterar att de kommer att hålla en lång tid efter köp.

Pradas fantastiska känsla för detaljer och hantverk kan också ses i deras vintage-väskor. Att äga en vintage Prada-väska är inte bara ett modegrej, det är också en investering i en tidlös väska med både kvalitet och stil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *